Mutfaklarda az yer kaplayan küçük ev aletleri fonksiyonel tasarımları ile yemek hazırlamayı ve pişirmeyi keyifli bir hale getirir. Yemek yapmak ve yeni lezzetler keşfetmek keyifli bir iş olsa da bazen yorucu olabilir. Bu süreci pratik hale getiren elektrikli küçük ev aletleri, elinizin altında bulunan en büyük yardımcınızdır. Yemek yapmayı sevdiren ve kolaylaştıran bu aletlerle siz de mutfağınızın şef aşçısı olabilirsiniz. Sevdikleriniz lezzetli yiyecekler hazırlarken aynı zamanda hijyenik olmasına da özen gösteriyorsanız, et kıyma makinesi tam size göre. Lezzetli köfteler ya da ev tipi sucuklar için elinizin altında mutlaka bir tane olmalı. Peki et kıyma makinesi nasıl kullanılır, kullanımında püf noktaları nelerdir; gelin göz gezdirelim.
Et Kıyma Makinesi Nasıl Çalışır?
Aslında kıyma makinesi çalıştırmak ve kullanmak son derece pratik bir işlemdir. Paslanmayan çelik kıyıcı silindirler sayesinde ihtiyacınız olan miktardaki eti kolaylıkla taze kıyma haline getirebilirsiniz. Üstelik, farklı aparatlara sahip et kıyma makineleri ile lezzetli içli köfteler bile hazırlamak mümkündür. Bunun için yapmanız gereken etleri küçük parçalara bölmek ve kıyma başlığının alt kısmına bir kap yerleştirdikten sonra çalıştırma düğmesine dokunmanızdır. Ondan sonrası mı? Sevdiklerinizi şımartmak için sağlıklı bir lezzet yolculuğunda keşfe çıkmaya hazır olun.
Ev Tipi Sucuk Sosis Yapın Kahvaltıları Şenlendirin
Et kıyma makineleri, ev tipi modelleri ile mutfağınızda sağlıklı besinler hazırlamanıza yardımcı olur. Pratik kullanımı ile kısa sürede etinizi kıyma yapar ve size zaman kazandırır. Sevdiklerinizle paylaşacağınız lezzetli ve keyifli sofralar için köfte hazırlarken kıymanızı taze şekilde çekebilirsiniz. Ayrıca kahvaltılarınız için lezzetli ev tipi sucuk, sosis hazırlayabilir ve keyifle misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Bu lezzetli yiyecekleri hazırlamak için ‘’et kıyma makinesi nasıl kullanılır?’’ sorusu akla gelebilir. Bunun cevabı sizin nasıl bir sonuç elde etmek istediğinizle yakından ilgilidir. Örneğin; amacınız özel aparatları kullanarak kışlık sağlıklı ve hijyenik salçanızı hazırlamak mı? O da mümkün.
Bu kadar çoklu fonksiyonlara sahip bir ev tipi et kıyma makinesi nasıl kullanılır sorusu aklınızı kurcalıyorsa, hiç endişe etmeyin. Bu kadar çok işi tek başına yapabilen bu aletin kullanımı oldukça pratiktir. Küçük parçalara bölerek hazırladığınız etleri, istediğiniz zaman kıyma haznesi birer birer yerleştirip açma kapama düğmesine basmanız yeterlidir. Sucuk veya sosis için özel aparatını da takabilirsiniz. Bu aletler, ergonomik yapıları ile sizi mutfakta fazla yormadan kolay kullanım sağlar.
Keskin Bıçakları ile Kıyma Yapmak Çok Kolay
Et kıyma makinesi nasıl kullanılır, sorusunun cevabı için parçalarını tanımak ve gerektiğinde değiştirmeyi de bilmek gerekir. Kıyma makineleri farklı fonksiyonları olsa da genellikle kıyma yapmak için kullanılırlar. Kıyma makinelerinin en işlevsel parçası bıçaklarıdır. Çünkü kıyma işini gerçekleştirmek için her ne kadar motor gücünün önemi olsa da asıl işlev bıçak kısmındadır. Ürünün en işlevsel parçası olan kıyma makinesi bıçağı nasıl takılır diye soranlar için hemen söyleyelim: Bıçağın keskin kenarları dışarıya bakacak şekilde takılması gerekir.
Et kıyma makinesi nasıl kullanılır, sorusunun bir cevabı da kullanım sırasında güvenlik kurallarına uygun hareket edilmesidir. Bunun sebebi alet her ne kadar ev tipi bir kullanım olsa da, içerisindeki keskin bıçaklardan dolayı parmakları makinenin içerisine sokmamak gerektiğidir. Eti kıyma başlığının içerisine itmek için gerekirse iticiyi kullanmanız güvenlik için doğru bir adım olacaktır.
Et Kıyma Makinesi Nasıl Temizlenir?
Yemek hazırlığı için ara mamul sağlayan bu makinenin hijyen için temizliğinin dikkatle yapılması gerekir. Çünkü et üzerinde mikroorganizmaların kolaylıkla üreyebilecekleri bir ortamdır. Bu nedenle makinenin parçalarının bir sonraki kullanıma kadar temiz kalması gerekir. Bunun için ise, öncelikle makinenin çalışır durumda olmaması gerekir. Fişini çektikten sonra parçaları tek tek çıkararak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Temizleme adımlarında ilk olarak itici ve tepsiyi çıkardıktan sonra kıyma başlığı, bıçak ve spiral sürücüyü çıkarmalısınız. Bu parçaları sıcak ve sabunlu su ile yıkarken üzerinde herhangi bir kalıntı kalmamasına dikkat etmelisiniz.
Et kıyma makinelerini temizlerken dikkat edilmesi gereken bir nokta da, ana gövde ve kablo kısmının su ya da herhangi bir sıvı ile temas etmemesidir ve makinenizi temizlerken kimyasallardan uzak durmanız ve aşındırıcı bir malzeme kullanmamanızdır. Kullanmadığınız zamanlarda kablosunu özel yuvasına, diğer aparatları ise özel haznesine yerleştirirseniz daha az yer kaplayacaktır. Arnica kıyma makineleri kendi kendini bileyen bıçakları, çelik kıyıcı silindirleri ve paslanmaz yapısı ile konforlu bir kullanım yaratır. Üstelik ergonomik tasarımları ve pratik yapısı ile Arnica kıyma makinesi nasıl kullanılır sorusu aklınıza bile gelmez. Hayatınızı kolaylaştırmak için hemen Arnica’ya uğrayın, zahmetsiz kullanımı ile en pratik makineye sahip olun.