Acıktığınız gecelerde ve canınızın kek ya da kurabiye çekiyor ama aklınıza değişik ve kolay bir tarif gelmiyorsa şu an doğru yerdesiniz! Aşağıda sizinle paylaştığımız bu atıştırmalıklar; keyifli gecelerinize renk katacak tarifler… Kuşkusuz her biri çok lezzetli! O nedenle bu atıştırmalıkları fazla kaçırmamanızı öneririz…

Glütensiz Fındık Ezmeli Kurabiye

Un içermeyen bu tarif ile hem farklı bir lezzetle tanışacak hem de glütenin olası zararlarından korunmuş olacaksınız. İlk adımda 1 adet orta boy muzu çatal yardımı ile ezin, sonra 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tarçın, 250 gr parçacıklı fındık ezmesi ve 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş) ilave edip iyice karıştırın. Kaşık yardımı ile eşit büyüklükte parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırınınızda 10-15 dakika pişirin. 1 bardak sıcacık süt ile çok iyi gidecektir.

Ye Beni Diyen Tuzlu Kurabiyeler

Bu tuzlu kurabiye tarifi hem pratik hem de çok lezzetli. 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 paket kabartma toz, 2-3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul kırmızı biber, alabildiği kadar un ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Sonra bu hamurdan aldığınız ceviz büyüklüğündeki parçaları elinizde yassı hale getirip önce yumurta beyazına sonra kavrulmuş susama bulayın ve 180 dereceye ıstılmış fırında üstü iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Çayla harika gideceğine emin olabilirsiniz.

Fındık Fıstık Dolu Marjolaine Keki

Pastacılık, kek, kurabiye kelimeleri geçen bir yazıda Fransız mutfağından bir tarif vermeden olmaz. Marjolaine Keki için ilk olarak beze hazırlamalısınız, 5 adet yumurtanın beyazını ayırın, orta ayarda 2-3 dakika marifetli Arnica Promix Taslı Mikser ile yavaşça çırpın. Özel başlıkları ile farklı malzemeler için pratik kullanım olanağı sağlayan Arnika mikserin, her kademesi  farklı bir kıvam yakalamanızı sağlar. O nedenle malzemelerinizi başta küçük kademede çırpmaya özen gösterin ve ardından içine yavaş yavaş 200 gr toz şeker ilave edip, mikserinizdeki hızı arttırıp çırpmaya devam edin. Parlak katı bir köpük elde edeceksiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 eşit dörtgen parça olacak şekilde spatula yardımı ile yayın ve 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk pişirin. Soğuttuğunuz dikdörtgen bezelerin bir tanesini uygun bir kaba yerleştirip kalan yumurta sarıları, 125 gr tereyağı, vanilya ve 150 gr balı uzun süre çırparak elde etmiş olduğunuz tereyağı kremasından üzerine bolca sürün ve krokan, file badem, file fındık serpin. Üstüne eşit boyuttaki ikinci bezeyi yerleştirip tereyağı kreması ile kaplayıp file badem, fındık ve antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında saklayıp canınız çektiği zaman afiyetle yiyebilirsiniz.

İngilizlerin Atıştırmalık severlere Armağanı: Flapjack

İngilizlerin çok sevdiği Flapjack ya da yulaf barı oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Yapımı ise oldukça basit, 100 gr tereyağını kısık ateşte eritin ve ocaktan alın. 125 gr bal, 200 gr yulaf, 100 gr küçük küçük kesilmiş kuru kayısı ve kuru incir karışımı, 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırın, sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve kaşık yardımıyla tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, soğumadan küçük küçük dikdörtgenler halinde kesiniz ve soğumaya bırakın. Barlarınızı büyük bir kavanozda saklayabileceğiniz gibi buzdolabı poşeti içerisinde de uzun süre muhafaza edebilirsiniz.