Kış Temizliği Yaparak Evinize Taze Bir Soluk Aldırın

Mevsimsel dönüşümler toz ve polenleri harekete geçirdiği için evlerin hijyen dengesini bozabiliyor. Toz ve polenler çok çabuk evin içine girip ortamın havasını kalitesizleştirebiliyor. Özellikle kışın havalar da çok soğuyacağı için evleri havalandırmak güçleşiyor. Bu sebeple kış temizliği ne zaman yapılır sorusu sıklıkla soruluyor. Ekim veya Kasım gibi kış aylarına girmeye yakın gerçekleştirilen etkili bir kış temizliği evlere taze bir soluk aldırıyor. Kış temizliğini pratik ve verimli hale getirmenin birçok farklı püf noktası bulunuyor. Doğru noktalara dikkat ederek başarılı bir kış temizliği gerçekleştirmek tamamen sizin elinizde!

Etkili Bir Kış Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış temizliğini etkili bir şekilde gerçekleştirmenin yolu planlamadan geçiyor. Öncelikle en çok hangi odaların ve hangi noktaların çok fazla kir ve toz tuttuğunu belirlemelisiniz. Zorlu bölgelere ekstra zaman ve özen ayırarak evin her tarafına yayılan tozların önüne geçebilirsiniz. Vitrin ve koltuk arkaları, perde pervazları çok fazla dikkat edilmeyen noktalar olduğu için kolaylıkla toz toplayabiliyor. Evin içine giren toz ve çeşitli polenler sağlık açısından ciddi problemler oluşturduğu gibi alerjik rinit ve astım gibi solunum sıkıntılarına da sebep oluyor. Bu sebep masa, vitrin, koltuk ve sehpa altlarındaki kör noktaları kış temizliği sırasında mutlaka tozlardan arındırmalısınız. Önce elektrik süpürgesiyle tozları süpürdükten sonra paspas aracılığıyla etkili bir kış temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Vitrin üstleri, raf kenarları ve avizeler de en çok toz toplayıp evin içine toz dağıtan noktalar olarak biliniyor. Kış temizliğinde gözleriniz bu tür toz toplayan gizli noktalar için her zaman açık olmalı. Ev temizliği sırasında gözden kaçan noktaları fark edip temizlediğiniz sürece eviniz uzun süre temiz ve ferah bir havaya sahip olacak.

Etkili Kış Temizliği Nasıl Yapılır

Dip Bucak Temizlik Nasıl Yapılır, Püf Noktaları

Mikropları tamamen ortadan kaldırmak ve başarılı bir temizlik yaptığınızdan emin olmak istiyorsanız klorlu çamaşır sularını tercih edebilirsiniz. Mikroplara karşı etkili bir mücadele gerçekleştiren klorlu çamaşır suları çeşitli bakterilerin yayılmasına da son veriyor. Ancak bu tür ağır temizlik ürünlerini kullanırken miktarı iyi ayarlamalı ve ortamı etkili bir şekilde havalandırmalısınız. Evin çeşitli odalarında görünen tozların en büyük sebeplerinden biri kör noktalar olarak biliniyor. Örneğin perdeler çok uzunsa sürekli yere sürtünerek mevcut tozları üzerlerine topluyorlar. Perdelere yapışan tozlar, perde her hareket ettiğinde havalanıp evin başka noktalarına dağılıyor. Aynı şekilde pencere pervazlarında da biriken tozlar cam her açıldığında hava akışıyla evin içine dağılıyor. Tozların havalanıp etrafa dağılmasını önlemek için kış temizliği sırasında perde ve pervazların temizliğine ekstra bir özen gösterebilirsiniz. Çok fazla toz tutan noktalardan biri de kullanılmayan eşyalar olarak biliniyor. Uzun süre çalıştırılmayan bir lamba, yeri hiç değişmeyen ve düzenli olarak silinmeyen bir biblo tozların en uğrak yeri olabiliyor. Bu durumu önlemek için kış temizliği sırasında dikkatli davranmalı ve odalarda yer alan her nesneyi en azından nemli bir bezle silip tozlardan arındırmaya dikkat etmelisiniz.

Ev Temizliğini Verimli Hale Getirmek Mümkün

Kış temizliğini etkili şekilde gerçekleştirmenin yolu hangi ürünün hangi noktalarda kullanılacağını bilmekten geçiyor. Eğer doğru ürünleri doğru noktalarda kullanırsanız kış temizliğinizi çok daha verimli bir hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda doğru temizlik ürünlerinin doğru alanlarda kullanılması hız kazandırıp zaman avantajı da yaratıyor. Kış temizliği sırasında farklı deterjanların birbirine karıştırılarak kullanıldığı görülüyor. Bu aslında çok yanlış bir temizlik uygulaması. Farklı deterjanlar bir araya geldiği zaman bazı özelliklerini yitirebiliyor. Bu sebeple deterjanları karıştırıp kullanmak yerine her deterjanı gerek duyulduğu alanlarda kullanmanız gerekiyor. Kireçli noktalarda diğer temizlik ürünleriyle vakit kaybetmeden mevcut kireci azaltmaya odaklanmalısınız. Özellikle tuvalet ve mutfaklarda öne çıkan kireç sorunu için kireç çözücüleri kış temizliği sırasında yanınızdan eksik etmemelisiniz. Mutfak temizliğinde çöp kutusu etrafında, mutfak tezgahı ve lavabo kenarlarında görülen kurumuş yağ lekeleri için yağ çözücü temizlik ürünlerini mutlaka kullanmalısınız. 

Zamanı kısıtlı olanlar için de farklı kış temizliği önerileri mevcut. Örneğin fısfıslı bir şişeye doldurulan doğal temizlik solüsyonunu tozlu noktalara püskürtüp nemli bir bez yardımıyla silerek hızlıca daha temiz hale getirebilirsiniz. Kış temizliği yaparken kendinizi de düşünmelisiniz. Yüksek deterjan kokusuna maruz kalmaktan her zaman kaçınmanız gerekiyor. Bu sebeple temizlik sırasında odaların havalandırılması çok önemli bir ayrıntı. Ayrıca temizlik yaparken ellerinizi deterjan ve çamaşır suyu gibi kimyasallardan korumak için temizlik eldivenleri tercih edebilirsiniz.

Kış temizliğinizi verimli hale getirmek için elektrik süpürgeleri olmazmazsa olmaz! Bu süpürgelerden faydalanarak tozlarla etkili bir şekilde mücadele edebilirsiniz. Arnica elektrik süpürgeleri birbirinden farklı modelleriyle ev temizliğinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur. Arnica’nın yüksek emiş gücüne sahip elektrik süpürgesi modelleri ile gerçekleştireceğiniz verimli bir kış temizliğinin ardından evinizi ferah bir yaşam alanına çevirebilirsiniz.