arnica halı makinesi

Türk toplumu olarak çaya düşkünlüğümüz başkadır bizim. Sabah kahvaltılarının baş tâcı, ikindi sohbetlerinin aranılanı, dost meclisiyle yapılan akşam sohbetlerinin olmazsa olmazı. Çay günün her saatine yakışan, her yudumda damakta ayrı bir tat bırakan, bir gün içilmese kendisine hasret kaldığımız efsanevi bir lezzet. Çayı bu kadar seven ve tüketen bir toplum olunca bazı ufak tefek problemlerle de karşılaşmıyor değiliz ne yazık ki. Günün her saatine eşlik eden çayımız bazen ufak talihsizliklere denk gelebiliyor, lekelere sebep olabiliyor. Fakat bu talihsizlikler bizim çaya olan aşkımızı engelleyemiyor tabii ki. O zaman bu sorunla nasıl başa çıkacağımızı öğrenmekte yarar var.

Halıdaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Halınızdaki çay lekesinin hemen geçmesi ve iz bırakmaması için leke kurumadan hemen müdahale etmekte yarar var. Öncelikle ihtiyacınız olan şey bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı, beyaz sirke, ılık su, mikrofiber bir bez ve bir sünger.

  • Öncelikle temiz bir bez yada kağıt havlu yardımıyla çay lekesinin olabildiğince emilmesini sağlayın.
  • Kullandığınız beze leke bulaşmayıncaya kadar işleme devam edin.
  • 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ve beyaz sirkeyi 2 bardak ılık su ile karıştırın.
  • Karışımı lekeye uygulayın ve alan temizlenene kadar mikrofiber bezle hafifçe ovalayın.
  • Leke etkisizleşene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Solüsyonu ıslak bir süngerle durulayın.
  • Başka temiz bir bezle kurulayın.
  • Bezin üzerine kitap gibi ağırlık yerleştirip bir gece bekletin.
  • Temizlenen alan tamamen kuruduğunda elektrik süpürgesi ile süpürün.

Evlerin Dekorasyonuna Renk Katan Halı Nasıl Temizlenir?

arnica halı makineleri

Evlerimizin her odasını süsleyen, dekorasyonumuza renk katan halılar saç kılı, yemek kırıntıları, mobilyaların üzerinde biriken tozlar nedeniyle çabuk kirlenir. Biriken kirler bakteri oluşumuna sebebiyet verdiği için halı temizleme önem arz eder. Böylesi bir durumda “halı temizliği nasıl yapılır?”, “işe nereden başlamalıyım?” gibi sorular kafamızı kurcalar. Halı temizliğine başlamadan önce halının üzerinde biriken bütün pisliği, kırıntıyı süpürmemiz gerekir. Süpürme işleminden sonra eğer halıda bariz bir leke var ise önce o bölgeyi temizlemekle başlıyoruz. Bunun için karbonatı su ile karıştırıp macunsu bir kıvam elde ediyoruz. Elinize orta yumuşaklıkta halınızın dokusunu bozmayacak seviyede bir fırça alın. Fırçayı karbonat karışımına batırdıktan sonra lekenin üzerine sürün ve hafifçe bastırın. 10 dakika bekledikten sonra duru su ile üzerindeki karbonatı temizleyin. Halıdaki lekeyi temizledikten sonra genel temizleme işlemine geçebilirsiniz. Bir kova suyun içerisine biraz sirke ve arap sabunu ekleyerek bir karışım elde edelim. Silme işlemini rahatça yapabileceğiniz bir bezi suya batırıp iyice sıkın. Sonrasında halı yüzeyinin her tarafını bez ile temizleyelim. Sonrasında duru bir bez ile halımızı tekrar silip iyice havalandırarak kurumasını sağlayalım. İyice kuruduktan sonra son bir kez daha süpürerek tertemiz bir halı elde edebiliriz.

Halıdaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Halıdaki lekeleri çıkarmak üzere hazırlayacağımız formül için bulaşık deterjanı, sirke, limon suyu, karbonat ve temiz bir bez gerekiyor. Fısfıslı bir şişenin içerisine hepsi aynı ölçüde olacak şekilde bütün malzemeleri ekleyin ve çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı halınızdaki lekelenmiş bölüme sıkın ve temiz bir bez yardımıyla silin. Bu şekilde halınızdaki lekeden eser kalmayacak.

Koltuktaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuk temizleme için kumaşa nüfuz eden çay lekesini çıkarmak için karbonatla suyu karıştırın ve macun haline getirin. Temiz ve ıslak bir bezle çay lekesinin olduğu bölgeye tampon yapın. Ardından macun haline getirdiğimiz karışımı lekeli bölgeye sürün ve hafif hafif ovalayın. Sonra soğuk suya batırılmış temiz bir bezle karışımdan tamamen arındırıncaya kadar bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın.

Koltuk Lekeleri Nasıl Çıkar?

Sadece çay lekesi değil, biriken kirin koltuk kumaşına nüfuz etmesiyle koltuk kumaşının rengi siyaha döner. Bu durum hem hastalıklara sebebiyet vererek sağlığınızı olumsuz yönde etkiler hem de mobilyalarınızı uzun süre kullanmanıza engel olur. Olumsuz sonuçları sıfıra indirebilmek ve uzun süreli kullanım sağlayabilmek için koltuk temizliğine özen göstermeli belli aralıklarla aşağıda sıralayacağımız metotlar uygulanmalıdır.

  • 2 bardak sıcak su ile bir çorba kaşığı bulaşık deterjanını bir kaba koyun ve malzemeler köpürünceye kadar güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımın içine pamuklu bezi batırın.
  • Koltuğunuzu bu bezle ovarak silin ve karışımın kumaşa nüfuz etmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Daha sonra temiz bir bezle durulama işlemini yapın.
  • Sildiğiniz koltukların iyice kuruması için camları açın ve 1 gün boyunca iyice kuruyana kadar koltuklarınıza oturmamaya dikkat edin.

Kısa Zamanda Çok Büyük İşler Başarın

Günlük hayattaki koşuşturmaların ve iş yükünün fazla olması kafalarda 24 saatin yetmediği algısını oluşturur. Bu algıyı ortadan kaldırmak ise zamanı verimli kullanmak ve iş bölümü yapmaktan geçer. İşten arta kalan zamanlarda da evimizin temizliği bize bir keyif ve terapiden ziyade işkenceye dönüşür. Ertelendikçe de zorluk derecesi yükselir. Bu gibi durumlarda da devreye ebatlarıyla küçük işlevleriyle büyük yardımcılar girer. Arnica’nın Halı Yıkama Makineleri ile hem koltuğunuzu hem halınızı içerisinde barındırdığı aparatlarıyla kolayca ve derinlemesine, yorulmadan temizleyebilirsiniz. İşlemin kısa sürede ve derinlemesine olması hem işkence haline gelen halı ve koltuk temizliğini aktiviteye dönüştürür hem de arta kalan zamanda dinlenmeye, sevdiğiniz hobileri yapmanıza olanak tanır. Siz de Arnica’nın web sitesini inceleyebilir, halı yıkama makineleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir, küçük yardımcılarınızla kısa zamanda çok büyük işler başarabilirsiniz.