Sağlıklı ve Şekersiz Kurabiye Tarifleri

Bütün yıl hasretle beklediğimiz yaz tatili sonunda geldi. Tatil planları yapıldı, bavullar hazırlandı. Kışın formda kalmak için büyük çabalar sarf edildi. Peki tatlıdan vazgeçmeden formda kalmak mümkün mü? Doğru yiyeceği seçerek elbette mümkün! Son günlerin trendi neredeyse bütün pastanelerde gördüğümüz sağlıklı ve şekerli atıştırmalıkları evde yapmamız çok kolay. Az malzemeli kısa bir vakit harcayarak yaptığımız kurabiyeleri çantanıza atarak ister tatilde plajda limonatanın yanında isterseniz iş yerinizde kahvenizi yudumlarken gününüze tat katabilirsiniz.

Sadece Şekersiz Değil Unsuz Kurabiye Tarifi: En Sağlıklısından

Tam anlamıyla çantanızı atıp kahve yanına yemelik kurabiyeler için müthiş bir tarif var elimizde! Üstelik 1 tanesi yaklaşık 50 kalori. Diyet yaparken sadece şekerden değil, undan da uzak durmalı ama aynı zamanda lezzetinden de asla ödün vermemeli diyerek hazırladığımız tarif tam ağzınıza layık…

Malzemeler

  • 1 su bardağı kurutulmuş dut
  • 1 su bardağı çiğ fındık
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta akı

Yapılışı

1-Kabukları ayrılmış olan fındıkları Arnica Blender ile un haline gelene kadar çekin. Paslanmaz çelik aparatları bulunan blender seti ile, tek elle kolaylıkla malzemeyi karıştırabilirsiniz. Farklı ölçülere sahip karıştırma, parçalama, öğütücü hazneleri ve sıçratmayı engelleyen metal blender uçları, karıştırma, parçalama, öğütme işlemleri esnasında malzemelerin etrafa sıçramasına engel oluyor. Aynı zamanda paslanmaz çelik uçlarıyla kolayca temizleme imkanı bulabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf edebilirsiniz.

2-Un yerine Arnica Blender öğütücü başlığı ile yaptığımız fındık içini kullanın.

3-Aynı şekilde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar Arnica Blender öğütücü başlığıyla çekin. Şeker yerine de dut kurusu tozu hazırlayın.

4-Yumurta akı ve kakaoyu değişik karıştırın.

5-Geniş bir kap içinde öğütülen ve çırpılan malzemeleri iyice harmanlayın.

6-Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğü şeklinde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.

7-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Arzuya göre bir çatal yardımıyla üstüne çizikler atarak şekil verebilirsiniz.

8-Hazırladığınız malzemeyi önceden 180 derece ısıya getirilmiş fırında sadece 20 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra ise kahvenin, çayın yanında; dilerseniz sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf Noktası: Kurabiyeye daha iyi bir renk vermek istiyorsanız; bol bol kakao kullanın. Koyu bir kakao tercihi her zaman daha iyi görünmesini sağlar; unutmayın.

Pişmesini Beklemeyeceğiniz 10 dakikada Hazırlanan Kurabiye Tarifi

Bir yanda yaza girecek olmanın stresiyle başlanan diyetler, bir yanda çeşitli kurabiyeler, atıştırmalıklar. Elbette muhteşem lezzetlerin büyüsüne kapılıp yapılan diyeti bozmak mutsuz son, yemeyip uzaktan bakmak müthiş hayal kırıklığı… İşte hem tatlıdan uzak kalmadan hem de undan ve şekerden uzak durmanızı sağlayacak sağlıklı, şekersiz ve unsuz bir kurabiye tarifi daha size… Üstelik bu kurabiye tarifini Arnica Master El Blenderı ile yalnızca 10 dakikada yapmak mümkün. O halde gelin, zaman kaybetmeden malzemeleri saymaya başlayalım. 

Malzemeler

  • 15 adet hurma
  • 2,5 su bardağı yulaf kepeği
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Yapılışı

1-Süt ve tereyağını bir tencereye alın. Yağ eriyene kadar ısınmasını sağlayan ve ardından ocaktan alın.

2-Çekirdeklerini çıkardığımız hurmaları üzerine ekleyip Arnica Master El Blenderı ile güzelce ezin.

3-Kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın.

4-Yulaf ve cevizi de ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırın.

5-Karışımdan dolu bir yemek kaşığı kadar alın.

6-Hazırladığınız malzemeyi servis tepsisine yerleştirin. Bir kaşık yardımı ya da tercihinize göre dondurma kaşığı ile malzemeye şekil verin.

7-Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.

Püf Noktası: Hurmalarınız çok kuru ise 10 dakika kadar sıcak suda bekletip çekirdeklerinden ayırabilirsiniz.