arnica elektrikli ızgara

Eğer konu piknik ise ister küçük bir çocuk olun ister çocuk sahibi bir yetişkin, akan sular durur. Doğayı, yeşil bir manzarayı, tertemiz havayı ve çizgili pijama rahatlığını hepimiz severiz. Tabii mangalı da. Mangal üzerinde yan yana, sıra sıra arzı endam eden domatesler, biberler, soğanlar ve köfteler iştahımızı kabartır. Bu, güzel ve hep birlikte oturulan bir sofranın ne büyük bir nimet olduğunu bize en iyi şekilde gösterir. Peki doğada sefasını sürdüğümüz bu keyfin evimizdeki karşılığı ne? Pek tabii ızgara. Elektrikli ızgara, ızgara tava ve hatta tost makinesi ile bile içimizdeki bu mangal sevdasını söndürebilirsiniz. Hal böyleyken, pek bayıldığımız tatları evlerinizde de hazırlayıp muazzam lezzetleri yaratabilirsiniz. Biz sizler için damağınıza layık, lezzetli, pratik ve sağlıklı birkaç ızgara çeşidini bir araya getirdik.

Derya Kuzusu: Izgara Somon

arnica elektrikli ızgara

Omega 3 yağ asitleri bakımından epey cömert olan bu lezzetli ve tüketimi sağlıklı balık, oldukça etli, kılçıksız ve yağlı olması nedeni ile son derece doyurucudur. Pembemsi rengi ile ayrılan somon, hemen her türlü pişirme yöntemine de uygundur. En çok tercih edilen yöntemlerden biri de kuşkusuz ızgaradır. Balığı pişirmeye, derili kısmı aşağıda kalacak şekilde başladığınız zaman yağlı yapısı yüzünden fazladan yağ kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Şimdi bu sağlıklı, lezzetli balığın tarifine geçelim.

Malzemeler:

(2 kişi için)

  • 400 gram somon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Elektrikli ızgarayı iyice ısınması için hazırlayın. Küçük bir kapta zeytinyağı, karabiber ve limon suyunu karıştırın. Bir fırça ile elde ettiğiniz sosu somona yedirin. 6-7 dakika kadar ızgara üzerinde kızartın. Tercih edeceğiniz bir salata ile servis edin. Pratik ve sağlıklı yemekler yapmak bu kadar kolay.

Beyaz Et Severlere: Tavuk Göğsü Izgara

arnica elektrikli ızgara

Tavuk göğsü, tavuğun diğer kısımlarına nazaran daha çok protein içeren ve asgari düzeyde yağ barındıran kısmıdır. Sporcuların ve sağlıklı yaşam meraklılarının diyet yemekleri listesinde ilk sırada gelir. Birçok pişirme yönteminin yanında ızgarada pişirmek, tavuk göğsünü çok daha lezzetli hale getirecektir. Pişirmeden 60 dakika evvel yoğurtla ya da sütle yapacağınız marine işlemi, tavuğunuzun ızgarada kurumasına engel olacaktır. Gelelim tarifine.

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (yaklaşık 350 gram)
  • 1’er tane yeşil ve kırmızı biber.
  • 1 tane soğan
  • Yarım yemek kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber ve karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü pişirmeden evvel yoğurt ile terbiye ettiniz. Elektrikli mangal ya da ızgaranızı ısıtıp hazır ettiniz. Tavuk göğsünün üzerine, saydığımız baharatları dökün. Soğanı halka halka doğrayın. Biberleri de, incelttiğiniz tavuk göğsü ile birlikte ızgarada pişirin. Diyet yemekler listesinin vazgeçilmez lezzeti hazır.

Vejetaryenler İçin: Sebze Izgara

Izgara sebze, ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin başrolü kaptığı hafif bir tarif. Şişlere geçirilen sebzeler ızgarada piştikten sonra, fesleğen sosu ile sunuma hazır.

Malzemeler:

(2 kişi için)

  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kapya
  • 10-15 adet çeri domates

Sosu İçin:

  • 1 demet (büyük) fesleğen, yarım su bardağı zeytinyağı ve biraz tuz.

Hazırlanışı:

Şapkalarını aldığınız kabak ve patlıcanları soymadan, büyük parçalar halinde, şişe geçecek şekilde doğrayın. İçini çıkardığınız kapyayı da aynı şekilde doğrayın. Çeri domateslerin saplarını ayırın. Doğradığınız tüm sebzeleri ve domatesleri şişe geçirin. Bir fırça ile zeytinyağını sebzelerin üzerine sürün. Hazır hale gelen şişleri yağlı kağıt yardımıyla elektrikli ızgara üzerinde, renkleri değişene ve yumuşayana dek pişirin.

Sos: Fesleğeni iyice yıkayın ve yapraklarını ayırın. İnce ince kıyın. Sarımsakları kabuklarından çıkarın ve biraz tuz ile, bir kapta iyice ezin. Bunları bir mikserde püre haline de getirebilirsiniz. Sosa, zeytinyağını da ekleyin. İyice karıştırın. Pişen sebzelerin üzerinde sosu gezdirin ve bekletmeden tüketin.

Sevdiklerinizi Şaşırtacak Bir Lezzet: Izgara Mantar

arnica elektrikli ızgara

Et, tavuk, balık yemeyi tercih etmeyenler ya da mantarın lezzetini katlamak isteyenler için bambaşka bir lezzet.

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy domates
  • 200 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 24-25 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı:

Küçük bir kapta, ince ince doğradığınız domatesleri rendelenmiş kaşar, zeytinyağı, karabiber ve kıyılmış sarımsağı iyice karıştırın. Başka bir kapta zeytinyağı ve soya sosunu da karıştırın. Bu soya soslu karışımı, mantarların kenarına sürün. Mantarları 4 dakika kadar ızgara üzerinde pişirin. Hemen arkasından, kaşarlı karışımı mantarların üzerine koyun ve peynir eriyene dek mantarları ızgara üzerinde 4-5 dakika daha tutun. Haşlanmış mısırla servis edip lezzet seviyesini arttırabilirsiniz.

Mazeretler Yerini Pratikliğe Bıraksın

Çoğumuz için onca koşturmanın sonunda mutfağa girip yemek yapmak bazen epey zor olabilir ya da bir avuç yeşillik bulabilmek için katedeceğimiz yol, trafikte harcayacağımız onca zaman gözümüzü korkutabilir. Ama damağınıza layık lezzetli ve sağlıklı yemekler yapmak çok da zor değil. Elektrikli ızgara çabukluğu sayesinde zorluğun yerini pratiklik alsın. Siz de sofranızı pratik lezzetlerle şölene dönüştürmek için Arnica’nın elektrikli ızgara modellerini inceleyebilirsiniz.